EXPANDIA OCH SISAB TECKNAR TREÅRIGT RAMAVTAL FÖR SKOL- OCH FÖRSKOLEPAVILJONGER I STOCKHOLMS STAD

Åsa Ledin

Expandia har tecknat ett ramavtal med SISAB som äger och förvaltar merparten av Stockholms för-, grund- och gymnasieskolor. Avtalet löper på tre plus ett år och avser hyra av paviljonger.

SISAB, med Stockholms stad som ägare, ansvarar för cirka 600 skolfastigheter som skolmiljöer där 100 000 elever, lärare och annan skolpersonal vistas dagligen. För att hantera både ett snabbt lokalbehov, relaterat till den snabba befolkningsökningen i staden, och för att kunna renovera befintliga lokaler, hyr SISAB regelbundet tillfälliga paviljonger för skolverksamheter.– Expandia har levererat skolpaviljonger till SISAB sedan 2004 så det känns väldigt bra att vi får fortsatt förtroende. Med 50 procent av avtalets totala volym ser vi fram emot att fortsatt bidra till goda skolmiljöer i trivsamma och ändamålsenliga lokaler i Stockholm,  säger Expandias vd Jonas Wallstedt.

– Det känns naturligt att fortsätta det fungerande samarbetet SISAB har haft med Expandia sedan tolv år tillbaka. De är en trygg leverantör som känner till vår verksamhet och de utmaningar vi har, säger Björn Lundgren på SISAB.

Totalt tecknande SISAB ramavtal med tre uthyrare.

Om SISAB
SISAB bildades 1991 och ägs av Stockholms stad. Bolaget ingår i en koncern med 16 aktiva dotterbolag, där Stockholms Stadshus AB är moderbolag. Största delen av SISAB:s fastigheter hyrs av Stockholms stad, 15 procent av hyresgäster som friskolor, bostadsbolag, parkeringsbolag och utvecklare av kommersiella verksamheter.