NYHET, EGEN SOLPRODUKTION!

Åsa Ledin

20 procent av svenskarna kan tänka sig att betala mer för en bostad som är utrustad med solpaneler visar en ny opinionsundersökning. Självklart hänger Expandia med i utvecklingen och kan numera erbjuda solpaneler som smidigt placeras på modulernas tak. Tryggt, enkelt och hållbart.

Enligt opinionsundersökning som Novus genomfört på uppdrag av Fortum är 71 procent av befolkningen inte främmande för att betala mer för en bostad om den har solpaneler. 20 procent kan absolut tänka sig att betala mer om de skulle köpa ett boende idag. Enligt undersökningen är 85 procent av de 1 000 personer som tillfrågats övervägande positiva till solpaneler.

Män och personer med grundskoleutbildning som högsta utbildning svarar i högre grad att de inte är villiga att betala mer för en bostad med solpaneler.

– Kombinationen av enkelheten och möjligheten att bli delvis självförsörjande under de ljusare delarna av året uppfattar många som attraktivt. I takt med att solpanelerna fortsätter att utvecklas är jag övertygad om att intresset kommer fortsätta att öka, säger Fredrik Ladahl, vd för Fortum elhandelsbolag.

Catrin OffermanMiljö&Utveckling, 25 april 2017

Nyfiken på Expandias solpaneler? Oavsett om du är ny eller redan befintlig kund hos Expandia kan vi erbjuda ren och hållbar energi till din lokallösning. Ladda hem vårt informationsblad om våra solpanelslösningar här.