Rekordstort behov av moduler

2016-05-24

Efterfrågan på moduler, som används till skolor och förskolor, har aldrig varit så stor som nu. Trycket är så hårt att företagen inte hinner med att leverera i den takt som behövs. Expandias vd, Jonas Wallstedt, uttalar sig om läget i Sveriges Radio.

Företaget, som startade i Skåne för nästan 30 år sedan, har aldrig upplevt en sådan här efterfrågan på moduler, även om den ökat de senaste åren.

Det var efter sommaren förra året det tog riktig fart. Jonas Wallstedt berättar att de det här året gjort investeringar för en halv miljard kronor för att möta efterfrågan, men det är ändå inte tillräckligt.

– Har man behov av paviljonger till hösten, då är det någon gång i november vi kan leverera. Det är höstlovet vi siktar in oss på. Företaget beställer modulerna av två fabriker som står för tillverkningen. Sedan levereras de till hela Sverige, Danmark och Norge. De skånska kommunerna står för en stor del av beställningarna.
– Nu försöker vi möta upp med att göra lika stora investeringar inför nästa år och hoppas att det kan möta det behov som blir aktuellt 2017.

Hör reportaget från sverigesradio.se