Roligt att allt är nytt

2016-06-07

Hultbergsskolan i Karlstad ska totalrenoveras och under tiden får elever och förskola gå i Expandias tillfälliga paviljonger på den yta som tidigare var deras fotbollsplan. Ronja Jonsson, 5 år, är glad för den nya stora lekgården. – Det är roligt, för att allt är nytt. Grejerna är ungefär samma men det är mycket roligare med större gård.

Det är en investering på 200 miljoner kronor och nästan två års planering som nu dragit i gång på Hultsberg i Karlstad. Det ligger mycket logistik och planering bakom flytten. Men det är ingenting som Ronja Jonsson, 5 år, och hennes kompisar på förskolan bryr sig något om. Hon är bara glad för den nya stora lekgården.
Vad är roligast att göra? – Allting är roligast! Jag gillar mest att gunga.
Har du hjälpt till att packa inför flytten? – Neeeeej. Det har dom vuxna gjort. – Men vet du? Man kan nästan smita där borta, för jag kan öppna grinden. Men det gör jag inte för då hittar inte mamma mig när jag ska hem.

Nöjd är också förskolechefen Marita Sandelin. De är de första att flytta in i paviljongerna. Till hösten kommer låg- och mellanstadiet till sin del.
– Det var lång planering men sen har allting gått väldigt fort och planenligt. I mars började de gräva för VA och la hit grus, asfalt och balkar som grund för paviljongerna. I torsdags fick vi nyckel och natten till fredag satte de upp staketet runt förskolegården och platsbyggde skuggskydd för mellanmål ute. Vi är jättenöjda med miljön som vi fått. Inne i paviljongerna ser det ut som en vanlig förskola, med kök och rum för olika aktiviteter. – Det är faktiskt lite större än vi hade förut och väldigt väl anpassat för verksamheten, personal och kökspersonal, säger Marita Sandelin.

Den långa planeringen har också förberett för den kommande verksamheten i nya skolan, som utökas från fem till sex förskoleavdelningar. – Vi får mer anpassade lokaler för dagens förskolepedagogik. Den utgår ännu mer ifrån skolämnen och möter de olika åldrarna mer riktat. Vi får en egen matsal så den pedagogiska verksamheten kan ligga kvar på borden, och vi får en ateljé och kommer jobba mer över avdelningsgränserna utifrån att ”allas barn är allas”.

 

Nwt.se, 4 juni