Nyheter

Hälften av alla företag brister i förebyggande arbetsmiljöarbete, visar arbetsmiljöverkets nya granskning. År 2018 kommer vi att ISO-certifiera oss inom arbetsmiljö och halkkörningen som alla medarbetare genomförde i veckan var en del i att få det bättre, roligare och tryggare på jobbet.

Det byggs som aldrig förr och fler och fler upptäcker fördelarna med att hyra nyckelfärdiga lokaler som ett komplement till sitt fasta lokalbestånd. För att möta den stora efterfrågan har Expandia i år byggt över 2000 nya moduler och vi är numera nordens största moduluthyrare.

AnnMarie Grennhag från ordförande i barn- och utbildningsnämnden i Jönköping, säger att bristen på lokaler för skolor och förskolor är en av kommunens största utmaningar just nu. Då vi inte hinner få fram nya lokaler försöker vi få fram tillfälliga lokaler i form av paviljonger och när dessa överklagas så drar det ut på tiden.

Inom stadsdelsområdet Enskede-Årsta-Vantör planeras 25000 bostäder byggas fram till år 2030 och enligt en befolkningsprognos kommer antalet barn i åldrarna 1-5 år att öka från 6463 år 2017 till 6747 år 2021. Det är en ökning med 284 barn och sätter höga krav på förskoleplaneringen.

Precis när regnet gjorde uppehåll i torsdags passade Förskolan Solkatten i Kämpetorp på att hålla sin invigning. -Vi är så nöjda med lokalerna säger en glad förskolechef, Kerstin Fagerström Clarin.

Om du följer oss på LinkedIn får du inte bara chansen att hålla dig uppdaterad i branschen och lära känna oss lite bättre, du har dessutom chansen att vinna en SPA-helg för två personer! Vi lottar en vinnare bland våra följare i november månad. Klicka på den blå följ-knappen längst ner på sidan.

På sex år har Runar Heistad byggt upp Expandias verksamhet i Norge och de omsätter för närvarande mest i branschen när det gäller modulbyggnader till skolor, förskolor, kontor och äldreboenden.

Nu behöver barnfamiljer inte längre åka till Karlshamn för att lämna sina barn på förskolan. I dag invigdes Hällaryds förskolas nya paviljong. Ny lekutrustning har satts på plats och i augusti monterades paviljongerna som hyrs från Expandia.

Vi blir fler, lever längre och är piggare, men kan staden ta hand om våra äldre när de behöver det? Hör vår försäljningschef Martin Lundberg prata om detta aktuella ämne på Business Arena i Stockholm, 20-21 sept. Välkomna!

Nya tillståndsregler kan tvinga kommuner att återta äldreboenden som drivs privat på entreprenad. 800 boenden ska tillståndsgrans­kas, nära hälften riskerar att inte klara kraven. Äldre och undermåliga lokaler anses vara största problemet.