Nyheter

Tänk på oss lite extra när solen skiner. Vår solpanelslösning innebär att du kan slappna av och ha semester medan Expandias lokaler alstrar ny energi inför hösten.

Det är inte längre bara bostäder som byggs i Stockholm. Nu ska även skolorna bli både fler och större. Det är en omfattande utbyggnad av Stockholms stads skolverksamhet som beskrivs i en färsk rapport från stadsledningskontoret.

Jönköping fortsätter växa, och i snabbare takt än vad kommunens tjänstemän och politiker hade räknat med. Nu ser Jönköpings kommun ut att nå uppemot 154 000 invånare år 2026. – Jag är jätteoroad, säger Anna Carlsson (S), andra vice ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Tadaaa, så är Expandias nya lokaler i Klippan invigda! Vår grundare Kjell Sköld klippte bandet och dagen firades med pompa och ståt för medarbetare med familjer.

För att säkra ekonomin framöver behöver kommuner undersöka alternativ till traditionella lånefinansierade investeringar, och se anpassningsbar hyra som en del av lokalstrategin, menar Parmacos Sverigechef i en opinionsartikel publicerad i Dagens Samhälle.

Hur ska barnen få plats i skolan framöver? Det undrar många föräldrar nu i Tenhult i Jönköpings kommun och är tveksamma till en paviljonglösning på skolan. Barn- och utbildningsförvaltningen menar att paviljonger är ett bra alternativ då det är en tillfällig topp i elevantalet och att kommunen då inte riskerar att stå med tomma lokaler om 20 år.

20 procent av svenskarna kan tänka sig att betala mer för en bostad som är utrustad med solpaneler visar en ny opinionsundersökning. Självklart hänger Expandia med i utvecklingen och kan numera erbjuda solpaneler som smidigt placeras på modulernas tak. Tryggt, enkelt och hållbart.

Då var det dags för Business Arena Malmö! Trevligt nätverkande bland 1200 personer i branschen och bra seminarier som driver dialogen om framtidens samhällsutmaningar framåt.

I Västernorrland går det i genomsnitt 16 barn fler på varje grundskola än vad det gjorde 2012. Det motsvarar en ökning på tio procent.

Förskolebristen är fortfarande akut på sina håll i Huddinge kommun. Inte minst i Visättra. Här har 750 nya bostäder byggts, utan att en enda förskoleplats tillkommit. Nu tvingas föräldrar att pendla för att hämta och lämna till förskolan.