Nyheter

På sex år har Runar Heistad byggt upp Expandias verksamhet i Norge och de omsätter för närvarande mest i branschen när det gäller modulbyggnader till skolor, förskolor, kontor och äldreboenden.

Nu behöver barnfamiljer inte längre åka till Karlshamn för att lämna sina barn på förskolan. I dag invigdes Hällaryds förskolas nya paviljong. Ny lekutrustning har satts på plats och i augusti monterades paviljongerna som hyrs från Expandia.

Vi blir fler, lever längre och är piggare, men kan staden ta hand om våra äldre när de behöver det? Hör vår försäljningschef Martin Lundberg prata om detta aktuella ämne på Business Arena i Stockholm, 20-21 sept. Välkomna!

Nya tillståndsregler kan tvinga kommuner att återta äldreboenden som drivs privat på entreprenad. 800 boenden ska tillståndsgrans­kas, nära hälften riskerar att inte klara kraven. Äldre och undermåliga lokaler anses vara största problemet.

Slottsskolan är bara en av Expandias många kunder som nu startar höstterminen i nya tillfälliga lokaler. — Det är en lugn miljö med bra ljus. Det blir spännande att se elevernas reaktioner på lokalerna, säger Torleif Ander som tycker att lokalerna både är moderna och luftiga.

– Vi har aldrig någonsin haft en större befolkningsökning i elevgrupperna, den är i nivå med början av 1900-talet, säger Anders Rubin (S), ordförande i grundskolenämnden i Malmö till Sveriges Radio.

Expandias medarbetare har värderat trivsel och gemenskap på jobbet högst i årets medarbetarenkät, tätt följt av möjligheten att påverka sin arbetssituation. Nu finns det en chans för dig att också trivas på jobbet. Våra projektledare i Västerås behöver förstärkning!

Schaktat och klart. I oktober öppnar en ny tillfällig förskola intill Lunnagårdens förskola i Munka Ljungby. En paviljong bestående av 24 moduler i två plan från Expandia som kommer att ha plats för ca 60 barn på 4 avdelningar.

Tänk på oss lite extra när solen skiner. Vår solpanelslösning innebär att du kan slappna av och ha semester medan Expandias lokaler alstrar ny energi inför hösten.

Det är inte längre bara bostäder som byggs i Stockholm. Nu ska även skolorna bli både fler och större. Det är en omfattande utbyggnad av Stockholms stads skolverksamhet som beskrivs i en färsk rapport från stadsledningskontoret.